Monuments

Les muralles que tancaven la vila d'Almedíjar durant l'Edat mitjana van veure la convivència de les tres cultures que poblaven la Península Ibèrica i que es distribuïen en la població en zones diferenciades.

La part cristiana es va construir al voltant de l'Església, dedicada a Nuestra Señora de los Ángeles i va ser construïda al segle XIII. Està constituïda per una nau central i sis capelles laterals.

 

En la mateixa plaça també es troba l'Arc d'entrada del que va ser el palau del Comte de Puñonrotro i que serveix de frontera entre aquesta i l'àrea musulmana que ocupava el nucli central de la població, des de la zona nord de la Plaça de l'Església a la Plaça del Rosari, punt final de l'antic decumano romà que arriba fins als habitatges del carrer Moreral. Aquesta part forma un paral·lelogram de vivendes connectades entre si per un pati interior.

Pel que respecta a l'antiga aljama jueva aquesta comprendria les cases situades entre la Plaça del Rosari i la Plaça de l'Ajuntament, on la construcció més característica és la casa d'Arcadio, on s'aprecien la torre envoltada amb porta al carreró i el contrafort exterior en la forma de monticle.

Els aqüeductes, construïts pels moriscos per a permetre que l'aigua del reg passara el barranc i així estendre els seus camps de cultiu de regadiu. Destaquen el de l'Horta Nova i el de la Alfara.

No cal passar per alt el Castell de la Rodana i el Castellet, situat en la muntanya de la Rodana (684 metres), actualment en ruïnes, era de planta irregular, amb una planta molt allargada que integrava els farallons rocosos del cim de la muntanya en la seua estructura. Comptava amb una doble muralla i encara és possible observar la part inferior de la torre major.

Us proposem que gaudiu de la Ruta de l'Història, realitzada pel nostre benvolgut veí Vicente Navarrete amb el seu puny i lletra.

 

 

MONUMENTS RELIGIOSOS

Església

Edifici d'interès arquitectònic.

 MONUMENTS CIVILS

Aqüeducte

Horta Nova.

Alfara.

Estret.

Castillo de la Rodana i Castillet

Aquest castell, situat en la muntanya de la Rodana (684 metres), actualment en ruïnes, era de planta irregular, amb una planta molt allargada que integrava els farallons rocosos del cim de la muntanya en la seua estructura. Comptava amb un doble amurallament i encara és possible observar la part inferior de la torre major.


Muralla

La localitat explicava també amb un recinte emmurallat des de l'època medieval, que la defensava en estar aquesta allunyada del castell. Encara és possible observar llenços i arcs de la muralla en bastant bon estat en el casc urbà.

Muralla
Iglesia
Calle Rosario
Acueducto
calle Barrio
Vista pueblo
Castillo Rodana

Vols comentar-nos alguna cosa?
Util

T'ha semblat útil aquesta informació?

CAPTCHA Aquesta pregunta és per a comprovar si vostè és un visitant humà i prevenir enviaments de spam automatitzat.

Les dades per Vosté facilite seran tractats per Ajuntament de Almedíjar, en qualitat de Responsable de Tractament, amb la finalitat de gestionar les queixes, suggeriments i agraïments.

La base de legitimació del tractament de les seues dades es troba en el consentiment manifestat per Vosté mitjançant l'enviament del present formulari, d'acord amb l'article 6.1.a) del Reglament General de Protecció de Dades.

Les dades es conservaran durant el temps necessari per a complir amb la finalitat per a la qual es van recaptar i per a determinar les possibles responsabilitats que es pogueren derivar d'aquesta finalitat i del tractament de les dades. Serà aplicable el que es disposa en la normativa d'arxius i documentació. En qualsevol cas, les dades podran ser conservats, en el seu cas, amb finalitats d'arxiu d'interés públic, fins d'investigació científica i històrica o fins estadístics.

Les dades no seran cedits a tercers, llevat que siguen comunicats a les entitats públiques o privades, a les quals siga necessari o obligatori cedir aquests per a poder gestionar la seua sol·licitud, així com en els supòsits previstos, segons Llei.

Vosté podrà exercitar els drets d'Accés, Rectificació, Supressió, Limitació o, en el seu cas, Oposició. A aquest efecte, haurà de presentar un escrit en el Registre d'Entrada de l'Ajuntament/Mancomunitat: Plaza del Ayuntamiento, 1, Ajuntament de Almedíjar, 12413, privíncia de Castelló, o, en el seu cas, al nostre Delegat de Protecció de Dades dpd@dipcas.es

En l'escrit haurà d'especificar quin d'aquests drets sol·licita siga satisfet i, al seu torn, haurà de mostrar o, en cas d'enviament postal, acompanyar document identificatiu equivalent. En cas que actuara mitjançant representant, legal o voluntari, haurà d'aportar també document que acredite la representació i document identificatiu d'aquest.

Així mateix, en cas de considerar vulnerat el seu dret a la protecció de dades personals, podrà interposar una reclamació davant l'Agència Espanyola de Protecció de Dades (www.aepd.es).